Home > Wat biedt Heilig Vuur > Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

  • Wil je weten welke beelden er over vrouwen en seksualiteit zijn doorgegeven in jouw familiesysteem?
  • Wil je ontdekken wat er nog in je schaduw staat met betrekking tot jouw seksualiteit?
  • En hoe je dat kunt omzetten in positieve kracht?
  • Wil je beter contact kunnen maken met je lichaam?
  • Wil je ontdekken hoe je je seksuele energie kunt opladen en (weer) door je lichaam kunt laten stromen?

 

Deze vragen staan centraal tijdens de Heilig Vuur Special Vrouwelijke Seksualiteit. Seksuele energie is de vitale energie die maakt dat we er zin in hebben, die ons levendig en stralend maakt en ons zoveel verder brengt in ons werk en dagelijks leven. Als we het hebben over vrouwelijke seksualiteit binnen het werken met systeemdynamieken, dan hebben we het over seksualiteit in de brede zin van het woord: seksualiteit als levensenergie. Helaas is het zo dat in onze westerse maatschappij de vrouwen steeds verder verwijderd zijn geraakt van hun vrouwelijke bronnen. 

 

Leven in de betekenis van 'leven met seksuele energie'
Je kunt het leven altijd leven in de betekenis van 'niet-dood' zijn. Maar je kunt het leven ook leven in de betekenis van leven met seksuele -en dus vruchtbare- energie! Vaak hebben wij uit loyaliteit aan ons systeem van herkomst en door onze ervaringen in de loop van ons leven, bepaalde aspecten van onze seksualiteit en levendigheid naar de schaduw verbannen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verlangen naar verbinding en overgave, maar ook aan het leven vanuit kracht en eigenheid. We zijn dan niet meer ‘heel'.

 

Heel worden door te zakken in het bekken
Om weer heel te worden en op die manier onszelf en de ander bedding te kunnen geven, is het van belang dat wij als vrouwen weer kunnen ‘zakken' in ons bekken. Precies omdat op die plek onze levensenergie ontspringt. Dat is energie die vrouwen werkelijk dient, zowel in het dagelijks leven als op de werkvloer! Het is mijn intentie om van deze driedaagse een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, als een soort ‘hartenklop’. Een jaarlijkse vuurplaats voor vrouwen die een vervuld en zinvol leven willen leiden, een plek voor vrouwen die het van belang vinden om goed en lekker in hun lijf te zitten, die hun lijf willen dienen en van hun lijf houden. Om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de 'collectieve vrouwenziel'. Want als wij onszelf kunnen helen, leveren we tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de heling van de vrouwelijke groepsziel!

 

Collectieve vrouwenziel; systemische community
Vorig jaar had voor de vierde keer de Heilig Vuur Special rondom Vrouwelijke Seksualiteit plaats. Er kwamen 12 prachtige vrouwen bijeen voor een systemische verkenning rondom dit thema, afgewisseld met rituelen en in het lijf gebracht door middel van oefeningen en heerlijk eten en drinken! Op 26, 27 en 28 augustus 2021 zal deze special voor de vijfde keer plaats hebben. Per keer zal de workshop weer anders zijn dus ik hoop natuurlijk van harte dat elke vrouw van vorig jaar opnieuw haar deelname zal willen overwegen, aangevuld met nieuwe vrouwen om samen deze 'systemische community’ uit te breiden en verder vorm te geven.

 

Wanneer en waar
  • 26, 27 en 28 augustus 2021
  • Start om 09.30 (koffie en thee vanaf 09.00 uur) tot 18.00 uur.
  • Locatie: De Comice in Harmelen
  • Prijs: € 650,-, exclusief BTW en inclusief lunches, lekkers en materialen.

 

 

Ik was nog wat onzeker over wel of niet meedoen aan deze driedaagse. Het is een kwetsbaar onderwerp. Achteraf ben ik zo ontzettend blij dat ik deze stap heb genomen. Irene is een hele deskundige, zorgvuldige en liefdevolle begeleider waardoor ik mezelf vanaf het begin heel veilig heb gevoeld. De woorden die me bijblijven zijn: je gedragen voelen. Daar heeft zowel de begeleiding als de groep in haar geheel aan ‘bijgedragen’. Een nieuw perspectief kunnen innemen, kunnen ervaren, op vastgeroeste patronen. Steeds weer worden verrast door het magische krachtenveld. Drie intensieve dagen waarin ieders inbreng even waardevol is.

Elsbeth, augustus 2021

Dank voor de prachtige dagen. Het stroomt en ik ben blij en ontroerd. De roep die ik hoorde om aan jouw 3-daagse mee te doen heeft me zo veel mooie inzichten gebracht, zoals ik zei op de drempel, de jackpot is gevallen en ik ga naar huis met een grote zak dukaten. De schat die ik in mij verborgen hield, uit loyaliteit aan mijn systeem van herkomst, mag nu helemaal naar buiten. Het bruist in mij. Intens dankbaar dat ik deze reis met jou als liefdevol stevig veilig baken en zoveel mooie vrouwen mocht maken.

Jacqueline Koome, Systemisch Energetisch Therapeut, september 2020

Inspirerend, diepte, helend, warmte, inzichten en liefdevol is een kleine greep van woorden die aansluiten bij de training. Het was een cadeau voor mezelf voor mijn 40ste verjaardag. En ik ben blij dat ik mezelf zoiets waardevols heb gegeven, wat ook nog eens heel lang met me blijft meereizen. Om drie dagen intens verbonden te zijn met andere vrouwen, op een hele fijne locatie, heeft mij veel warmte gegeven. Irene is een hele fijne trainster die het vermogen heeft om een warme bedding te geven en je in liefdevol vertrouwen de pijnlijke stukken onder ogen laat komen. Om vanuit daar steeds dichter bij de kern te komen.

Kitty, Harmelen, Jungiaans Coach/Therapeut, september 2020

Wat waren het mooie en bijzondere dagen. En niet alleen dat, het was ook heel helend en inspirerend. De magie van een groep vrouwen bij elkaar in hun kwetsbaarheid en hun gewond zijn, die elkaar bedding hebben kunnen geven om dat aan te kijken wat gezien mag worden. Een diep en intens voelen en een stap vooruit richting meer heelheid. Dank je wel Irene dat jij mensen zoals ik de mogelijkheid geeft om op deze manier te kijken naar je schaduwkant en hetgeen waar je nog geen zicht op hebt waardoor het in het licht gezet kan worden. Je hebt een groot talent, een warm hart en geeft groot vertrouwen. Voor alle vrouwen die nieuwsgierig zijn, ga kijken, ga ervaren, ga voelen. Het is het meer dan waard.

Wanda, september 2020

Er zindert van alles na en er komen nog steeds allerlei inzichten, bijzonder hoe het werkt. Vandaag heb ik een afbeelding van het bekken opgezocht en ik vond het zo'n ontroerend beeld, net een omarming en liefdevolle bescherming van het lichaam voor dat kostbare in ons...en wij hebben op onze beurt ons bekken liefdevol omarmd....en wat maakt het een wereld van verschil! Ik voel de energie weer stromen en dat ik dichter bij mezelf ben. Meer primair reageer, gewoon, zoals ik ben, zonder censuur. Heerlijk!

Lisanne, september 2020

Jeetje, wat een intense en liefdevolle dagen waren dit! Zo warm en ook krachtig om me te hebben kunnen laden aan deze vrouwenenergie. En door de zorgvuldige, liefdevolle begeleiding van Irene en de prachtige rituelen en oefeningen die we deden, voel ik me zoveel sterker en steviger. Het lijkt zelfs alsof ik 'breder in mijn bekken zit' ( zonder te zijn aangekomen door de heerlijke lunches;-). Ik gun iedere vrouw een portie van deze veiligheid en warmte op zijn tijd, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Wanda Hoogendoorn, januari 2020

Voor mij waren het drie dagen vol inzicht, liefde, warmte en verbondenheid, maar ook met verwarring, verdriet en tranen. Ik voelde mij welkom en veilig bij deze groep prachtige vrouwen. Voor geen goud had ik het willen missen. Ik zou de workshop graag nog een keer doen.

Monique van Zomeren, januari 2020

Wat een prachtige, intense drie dagen waren het tijdens de workshop Vrouwelijkheid en Seksualiteit. Dankzij de warme en professionele begeleiding van Irene en haar twee fantastische assistenten Ada en Petra voelde ik me opgenomen in deze groep van mooie vrouwen. Aan de hand van opstellingen en rituelen heb ik me terug kunnen verbinden met de levenslust en vitaliteit in mijzelf. Het was de tweede keer dat ik deelnam aan deze workshop en toch was het weer heel anders. Een aanrader, dankjewel!

Peggy Bervoets, Ham - België, januari 2020

Het waren hele RIJKE dagen. Vol vrouwelijkheid en vrouwelijke energie. Echt heerlijk! Mooie 'kleine' opstellingen met heel veel diepgang. Veel moeders voorbijgekomen en moederbondingen. Veel zachtheid en heel veel liefde. En elke keer weer ontroerd bij een ander verhaal. Heel veel mooie vrouwen zo divers, groot, klein, rond, dun, jong en oud. Moeders, oma's, single. Met allemaal maar 1 behoefte: erkenning en gezien worden. Heel veel tranen en heel veel knuffels. In 1 woord: HEERLIJKe 3 dagen.

Joyce de Graaf, januari 2020

Wat heb ik veel ontvangen, binnen de veilige, prettige en heldere setting van Heilig Vuur. Dank Irene!

Kit, januari 2019 

Het waren twee prachtige dagen; vol liefde en verbondenheid.

Marieke Geers, november 2017

 

Er is een verhaal over een oude vrouw die op een verborgen plek woont die iedereen kent, maar slechts weinigen hebben haar gezien…

Uit: “De ontembare vrouw" Clarissa Pinkola Estés