Home > Wat biedt Heilig Vuur > Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

  • Wil je weten welke beelden er over vrouwen en seksualiteit zijn doorgegeven in jouw familiesysteem?
  • Wil je ontdekken wat er nog in je schaduw staat met betrekking tot jouw seksualiteit?
  • En hoe je dat kunt omzetten in positieve kracht?
  • Wil je beter contact kunnen maken met je lichaam?
  • Wil je ontdekken hoe je je seksuele energie kunt opladen en (weer) door je lichaam kunt laten stromen?

 

De Heilig Vuur Specials zijn twee- of driedaagse workshops rondom een bepaald thema en bedoeld als een systemische verdieping voor degenen die de basis- en vervolgopleiding bij Heilig Vuur hebben gedaan. Deze eerste special is ‘speciaal' voor vrouwen en gaat over vrouwelijke seksualiteit en hoe het met jouw 'vrouwelijke seksuele energie' is gesteld.

 

Seksuele energie is de vitale energie die maakt dat we er zin in hebben, die ons levendig en stralend maakt en ons zoveel verder brengt in ons werk en dagelijks leven. Als we het hebben over vrouwelijke seksualiteit binnen het systemisch werken, dan hebben we het over seksualiteit in de brede zin van het woord. Helaas is het zo dat in onze westerse maatschappij de vrouwen steeds verder verwijderd zijn geraakt van hun vrouwelijke bronnen. Vaak hebben wij uit loyaliteit aan ons systeem van herkomst en/of door bepaalde ervaringen in de loop van ons leven bepaalde aspecten van onze seksualiteit naar de schaduw verbannen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verlangen naar verbinding en overgave, maar ook naar het leven vanuit kracht en eigenheid. Een vrouw die kan zakken in haar bekken, heeft meer bedding voor zichzelf en ook voor de ander. 

 

In de loop der eeuwen zijn vrouwen steeds minder gaan leven en werken vanuit hun vrouwelijke seksualiteit. Vanuit je seksualiteit leven en werken, betekent ‘leven en werken vanuit je bekken’. Maar hoe doe je dat werken en leven vanuit je bekken als je bepaalde aspecten van je bekken in de schaduw hebt moeten plaatsen? En met ‘bepaalde aspecten van je bekken' bedoelen we dat wat er rondom je bekken - je vrouwelijke seksualiteit - is gebeurd in je persoonlijke geschiedenis of in de geschiedenis van je systeem van herkomst. Tijdens deze special zoomen we hierop in.

 

Om een vervuld en zinvol leven te kunnen leiden, is het van belang dat een vrouw goed en lekker in haar lijf zit, haar lijf dient, voor haar lijf zorgt en van haar lijf houdt. En, het gaat hierbij niet om het perfecte lijf, maar om het toegankelijke lijf. Een vrouw die leeft en werkt vanuit haar bekken, kan zich verbinden met de ander(en). Het gebied rondom de buik en het bekken is het centrum van de emotie, de intuïtie en de sensualiteit. In het systemisch vrouwenwerk is fysiek contact met de buik en bekkens van andere vrouwen van belang. Er komt dan seksuele energie vrij. Seksuele energie wordt vaak gelinkt aan het hebben van seks, terwijl dit lang niet altijd het geval is! De energie die vrijkomt uit het bekken is levensenergie. Een energie die vrouwen dient op de werkvloer en in het dagelijks leven.

 

Wanneer en waar

26 en 27 januari 2019

 

Zaterdag start om 09.00 uur (vanaf 08.30 uur koffie en thee) tot uiterlijk 20.30 uur (met een lichte avondmaaltijd tussendoor).

Zondag start om 09.30 (koffie en thee vanaf 09.00 uur) tot 17.30 uur.

 

*Deze special heeft jaarlijks plaats.

 

Locatie: Hooiberg Breeveld, Breeveld 16 in Woerden

 

Prijs

 € 365,-*

* exclusief BTW en inclusief lunches, lichte avondmaaltijd en materialen.

 

Het waren twee prachtige dagen; vol liefde en verbondenheid.

Marieke Geers

Wat heb ik veel ontvangen, binnen de veilige, prettige en heldere setting van Heilig Vuur. Dank Irene!

Kit

 

Er is een verhaal over een oude vrouw die op een verborgen plek woont die iedereen kent, maar slechts weinigen hebben haar gezien…

Uit: “De ontembare vrouw" Clarissa Pinkola Estés