Home > Wat biedt Heilig Vuur > Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

  • Wil je weten welke beelden er over vrouwen en seksualiteit zijn doorgegeven in jouw familiesysteem?
  • Wil je ontdekken wat er nog in je schaduw staat met betrekking tot jouw seksualiteit?
  • En hoe je dat kunt omzetten in positieve kracht?
  • Wil je beter contact kunnen maken met je lichaam?
  • Wil je ontdekken hoe je je seksuele energie kunt opladen en (weer) door je lichaam kunt laten stromen?

 

Deze vragen staan centraal tijdens de Heilig Vuur Special Vrouwelijke Seksualiteit. Seksuele energie is de vitale energie die maakt dat we er zin in hebben, die ons levendig en stralend maakt en ons zoveel verder brengt in ons werk en dagelijks leven. Als we het hebben over vrouwelijke seksualiteit binnen het systemisch werken, dan hebben we het over seksualiteit in de brede zin van het woord: seksualiteit als levensenergie. Helaas is het zo dat in onze westerse maatschappij de vrouwen steeds verder verwijderd zijn geraakt van hun vrouwelijke bronnen. 

 

Leven in de betekenis van 'leven met seksuele energie'
Je kunt het leven altijd leven in de betekenis van 'niet-dood' zijn. Maar je kunt het leven ook leven in de betekenis van leven met seksuele (en dus vruchtbare) energie! Vaak hebben wij uit loyaliteit aan ons systeem van herkomst en door onze ervaringen in de loop van ons leven, bepaalde aspecten van onze seksualiteit en levendigheid naar de schaduw verbannen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verlangen naar verbinding en overgave, maar ook aan het leven vanuit kracht en eigenheid. We zijn dan niet meer ‘heel'.

 

Heel worden door te zakken in het bekken
Om weer heel te worden en op die manier onszelf en de ander bedding te kunnen geven, is het van belang dat wij als vrouwen weer kunnen ‘zakken' in ons bekken. Precies omdat op die plek onze levensenergie ontspringt. Dat is energie die vrouwen werkelijk dient, zowel in het dagelijks leven als op de werkvloer! Het is mijn intentie om van deze tweedaagse een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, als een soort ‘hartenklop’. Een jaarlijkse vuurplaats voor vrouwen die een vervuld en zinvol leven willen leiden, een plek voor vrouwen die het van belang vinden om goed en lekker in hun lijf te zitten, die hun lijf willen dienen en van hun lijf houden. Om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de 'collectieve vrouwenziel'. Want als wij onszelf kunnen helen, leveren we tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de heling van de vrouwelijke groepsziel!

 

Collectieve vrouwenziel; systemische community
Vorig jaar had voor de eerste keer de Heilig Vuur Special rondom Vrouwelijke Seksualiteit plaats. Er kwamen 12 prachtige vrouwen bijeen voor een systemische verkenning rondom dit thema, afgewisseld met rituelen en in het lijf gebracht door middel van oefeningen en heerlijk eten en drinken! Op 26 en 27 januari 2019 zal deze special voor de tweede keer plaats hebben. Per jaar zal de workshop weer anders zijn dus ik hoop natuurlijk van harte dat elke vrouw van vorige jaar opnieuw haar deelname zal willen overwegen, aangevuld met nieuwe vrouwen om samen deze 'systemische community’ uit te breiden en verder vorm te geven.

 

Wanneer en waar
  • 26 en 27 januari 2019
  • Zaterdag start om 09.00 uur (vanaf 08.30 uur koffie en thee) tot uiterlijk 21.30 uur (met een lichte avondmaaltijd tussendoor).
  • Zondag start om 09.30 (koffie en thee vanaf 09.00 uur) tot 17.30 uur.
  • Locatie: Hooiberg Breeveld, Breeveld 16 in Woerden

 

Prijs
 € 365,-, exclusief BTW en inclusief lunches, lekkers, avondmaaltijd op zaterdag en materialen.
Early birds: (vóór 21 december): € 315,-

Het waren twee prachtige dagen; vol liefde en verbondenheid.

Marieke Geers

Wat heb ik veel ontvangen, binnen de veilige, prettige en heldere setting van Heilig Vuur. Dank Irene!

Kit

 

Er is een verhaal over een oude vrouw die op een verborgen plek woont die iedereen kent, maar slechts weinigen hebben haar gezien…

Uit: “De ontembare vrouw" Clarissa Pinkola Estés