Home > Wat biedt Heilig Vuur > Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

Heilig Vuur Special Vrouwelijke seksualiteit

  • Wil je weten welke beelden er over vrouwen en seksualiteit zijn doorgegeven in jouw familiesysteem?
  • Wil je ontdekken wat er nog in je schaduw staat met betrekking tot jouw vrouwelijke seksualiteit?
  • En hoe je dat kunt omzetten in positieve kracht?
  • Wil je beter contact kunnen maken met je lichaam?
  • Wil je ontdekken hoe je je seksuele energie kunt opladen en (weer) door je lichaam kunt laten stromen?

 

Deze vragen staan centraal tijdens de Heilig Vuur Special Vrouwelijke Seksualiteit. Seksuele energie is de vitale energie die maakt dat we er zin in hebben, die ons levendig en stralend maakt en ons zoveel verder brengt in ons werk en dagelijks leven. Als we het hebben over vrouwelijke seksualiteit binnen het werken met systeemdynamieken, dan hebben we het over seksualiteit in de brede zin van het woord: seksualiteit als levensenergie. Helaas is het zo dat in onze westerse maatschappij de vrouwen steeds verder verwijderd zijn geraakt van hun vrouwelijke bronnen. 

 

Leven in de betekenis van 'leven met seksuele energie'

Je kunt het leven altijd leven in de betekenis van 'niet-dood' zijn. Maar je kunt het leven ook leven in de betekenis van leven met seksuele -en dus vruchtbare- energie! Vaak hebben wij uit loyaliteit aan ons systeem van herkomst en door onze ervaringen in de loop van ons leven, bepaalde aspecten van onze seksualiteit en levendigheid naar de schaduw verbannen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verlangen naar verbinding en overgave, maar ook aan het leven vanuit kracht en eigenheid. We zijn dan niet meer ‘heel'.

 

Heel worden door te zakken in het bekken

Om weer heel te worden en op die manier onszelf en de ander bedding te kunnen geven, is het van belang dat wij als vrouwen weer kunnen ‘zakken' in ons bekken. Precies omdat op die plek onze levensenergie ontspringt. Dat is energie die vrouwen werkelijk dient, zowel in het dagelijks leven als op de werkvloer! Het is mijn intentie om van deze driedaagse een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, als een soort ‘hartenklop’. Een jaarlijkse vuurplaats voor vrouwen die een vervuld en zinvol leven willen leiden, een plek voor vrouwen die het van belang vinden om goed en lekker in hun lijf te zitten, die hun lijf willen dienen en van hun lijf houden. Om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de 'collectieve vrouwenziel'. Want als wij onszelf kunnen helen, leveren we tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de heling van de vrouwelijke groepsziel!

 

Collectieve vrouwenziel; systemische community

In februari 2024 had voor de achtste keer de Heilig Vuur Special rondom Vrouwelijke Seksualiteit plaats. Er kwamen 15 prachtige vrouwen bijeen voor een systemische verkenning rondom dit thema, afgewisseld met rituelen en in het lijf gebracht door middel van oefeningen en heerlijk eten en drinken! Op 5, 6 en 7 september 2024 zal deze special voor de negende keer plaats hebben. Per keer zal de workshop weer anders zijn dus ik hoop natuurlijk van harte dat elke vrouw van vorig jaar opnieuw haar deelname zal willen overwegen, aangevuld met nieuwe vrouwen om samen deze 'systemische community’ uit te breiden en verder vorm te geven.

 

Wanneer en waar?

 

  • Data: 5, 6 en 7 september 2024.
  • Start om 09.30 (koffie en thee vanaf 09.00 uur) tot 19.00 uur.
  • Locatie: De Comice in Harmelen.
  • Prijs: € 825,-, exclusief BTW en inclusief lunches, lekkers en materialen.

 

Tip: Ter voorbereiding op de driedaagse, luisterden wij naar de podcastserie De eeuw van de vrouw. In haar gelijknamige boek beschrijft Suzanna Jansen de afgelopen 100 jaar vanuit het perspectief van vrouwen. In de podcastserie onderzoekt zij met Rachel van de Pol de erfenis daarvan in onze tijd. En die is groot!  Er is nog steeds een behoorlijke loonkloof is tussen mannen en vrouwen. Maar er bestaat ook zoiets als een orgasmekloof! En sinds kort is er pas het eerste (echt waar!) biologieboek waarin de clitoris goed staat afgebeeld. Wij waren onder de indruk van alle feiten en verhalen en hoewel deze voor ons niet (helemaal) nieuw waren, beseften wij ons dat wij nog een hele weg te gaan hebben naar een maatschappij waarin zowel mannen als vrouwen in hun kracht staan en waardig ten opzichte van elkaar!

 

Ook de BBC-podcasts 28ish Days Later en Witch zijn in dit kader zeer de moeite van het beluisteren waard!

 

Gun jezelf deze driedaagse. De opstellingen raken zoveel thema’s waar vrouwen mee rondlopen. Het brengt je dichter bij jezelf en wie jij in essentie bent. En Irene is een geweldige, warme begeleider die goed invoelt wat er nodig is.

S.R., februari 2024

Wat een waardevolle dagen! Alles was welkom. Heel mooi om te ervaren hoe opstellingen voor elkaar de weg konden voorbereiden. Alle deelnemers resoneerden op hun eigen manier mee met thema's die werden aangeraakt. Daardoor ontstond een heel diep gezamenlijk veld, waarin ik me immens verbonden wist met alle vrouwen in de ruimte. Een prachtige, verrijkende ervaring waar ik nog lang van na kan gloeien.

Caroline, februari 2024

Ik deed voor de tweede keer deze driedaagse workshop. Het was opnieuw heel verrijkend. De opstelling die Irene op basis van mijn vraag bedacht, was uniek en gaf me veel inzicht. Daarnaast heb ik veel geleerd van de opstellingen van de andere deelnemers. Zoals toen ik werd gevraagd als representant voor een vader die steun geeft aan zijn dochter. Om dat goed te kunnen doen, werd ik in de opstelling ook gesteund. Een kostbare ervaring. Ik draag dit gevoel van steun met me mee.

Marieke van Drimmelen, februari 2024

Irene is een bijzonder vakkundige collega in het werken met vrouwen, intimiteit en seksualiteit. Ik kan voelen dat ze het zelf doorleefd heeft. Bij haar kon ik mijn meest kwetsbare stukken onderzoeken tussen alle andere lieve en zachte vrouwen. Dank dat ik me door jou en de deelneemsters kon laten raken Het heeft mijn zoektocht naar intimiteit geopend.

Jessica Rothman, februari 2024

Ik heb genoten van de driedaagse en veel meegenomen! Zoals ik je al zei, vind ik jouw manier van werken, die ook erg aansluit bij hoe ik in het werk sta, heel fijn. Vooral je kennis en de ondertiteling die je bij alles gaf, vertelde mij veel over de kwaliteit en hoe zorgvuldig je te werk gaat.

Linda, september 2023

De maskers gingen af, de bekkens werden gewiegd en de harten werden geraakt. Tijdens de driedaagse vrouwelijke seksualiteit bij Irene hebben we ons gelaafd aan de bron van het vrouw-zijn. Dat is levenskracht.

Phuong, september 2023

Wauw wat een geschenk, deze driedaagse. Jouw bedding, de vrouwen, de oer- oeroude wijsheid en de allerjongste kennis. Een bron van Leven. Dank, dank, dank lieve Irene.

Rozemarijn, september 2023

Wat een verrijkende 3-daagse is deze Heilig Vuur special voor mij geweest. Ik kijk met grote dankbaarheid terug naar deze intensieve en inspirerende dagen met een hele mooie groep vrouwen. Naast dat je eigen vraagstuk uitgebreid aan bod komt, droeg elke andere opstelling voor mij ook een persoonlijk inzicht in zich mee. Echt bijzonder en waardevol om de vrouwelijk energie zo sterk te voelen en vooral hoe zacht, liefdevol en krachtig deze is. Mijn dank is groot aan Irene die deze 3-daagse op zo’n liefdevolle, zachte, krachtige en verbindende manier begeleid heeft. Wat mij betreft is deze special een echte aanrader voor iedere vrouw!

Fieke, september 2023

Het voelde als thuiskomen, ook de bedding van de groep vrouwen was heel ondersteunend en warm. Ik voel veel liefde en compassie voor mezelf en andere vrouwen. Het heeft me zachter gemaakt. Het waren dagen die een diepe indruk achter hebben gelaten. In drie dagen dit effect bereiken vind ik echt bewonderenswaardig. Diepe buiging voor jou, Petra en Wanda, ik neem er een voorbeeld aan en ben heel blij met de inzichten die ik tijdens deze dagen mocht ontvangen.  Als mens en professional ben ik echt rijker geworden. Dus, dank, dank, dank. Ik heb jou van harte aanbevolen aan een aantal vrouwen in mijn netwerk. Ik heb niets verklapt over de inhoud, maar vooral benadrukt hoe mooi, zuiver en authentiek, zorgvuldig, liefdevol en professioneel jij werkt en bent in de begeleiding en wat voor mogelijkheden dit mij heeft geboden om bij de kern te komen van mijn vrouwelijke seksuele essentie. 

Kaysri Bangaru, september 2022

Wat een rijkdom dat je via de reis van een ander mag ervaren waar de ruimte voor mijn eigen ontwikkeling ligt. En wat een geschenk om mijn last te leren dragen als mijn lot.

Tineke, september 2022

Ik was nog wat onzeker over wel of niet meedoen aan deze driedaagse. Het is een kwetsbaar onderwerp. Achteraf ben ik zo ontzettend blij dat ik deze stap heb genomen. Irene is een hele deskundige, zorgvuldige en liefdevolle begeleider waardoor ik mezelf vanaf het begin heel veilig heb gevoeld. De woorden die me bijblijven zijn: je gedragen voelen. Daar heeft zowel de begeleiding als de groep in haar geheel aan ‘bijgedragen’. Een nieuw perspectief kunnen innemen, kunnen ervaren, op vastgeroeste patronen. Steeds weer worden verrast door het magische krachtenveld. Drie intensieve dagen waarin ieders inbreng even waardevol is.

Elsbeth, augustus 2021

Dank voor de prachtige dagen. Het stroomt en ik ben blij en ontroerd. De roep die ik hoorde om aan jouw 3-daagse mee te doen heeft me zo veel mooie inzichten gebracht, zoals ik zei op de drempel, de jackpot is gevallen en ik ga naar huis met een grote zak dukaten. De schat die ik in mij verborgen hield, uit loyaliteit aan mijn systeem van herkomst, mag nu helemaal naar buiten. Het bruist in mij. Intens dankbaar dat ik deze reis met jou als liefdevol stevig veilig baken en zoveel mooie vrouwen mocht maken.

Jacqueline Koome, Systemisch Energetisch Therapeut, september 2020

Inspirerend, diepte, helend, warmte, inzichten en liefdevol is een kleine greep van woorden die aansluiten bij de training. Het was een cadeau voor mezelf voor mijn 40ste verjaardag. En ik ben blij dat ik mezelf zoiets waardevols heb gegeven, wat ook nog eens heel lang met me blijft meereizen. Om drie dagen intens verbonden te zijn met andere vrouwen, op een hele fijne locatie, heeft mij veel warmte gegeven. Irene is een hele fijne trainster die het vermogen heeft om een warme bedding te geven en je in liefdevol vertrouwen de pijnlijke stukken onder ogen laat komen. Om vanuit daar steeds dichter bij de kern te komen.

Kitty, Harmelen, Jungiaans Coach/Therapeut, september 2020

Wat waren het mooie en bijzondere dagen. En niet alleen dat, het was ook heel helend en inspirerend. De magie van een groep vrouwen bij elkaar in hun kwetsbaarheid en hun gewond zijn, die elkaar bedding hebben kunnen geven om dat aan te kijken wat gezien mag worden. Een diep en intens voelen en een stap vooruit richting meer heelheid. Dank je wel Irene dat jij mensen zoals ik de mogelijkheid geeft om op deze manier te kijken naar je schaduwkant en hetgeen waar je nog geen zicht op hebt waardoor het in het licht gezet kan worden. Je hebt een groot talent, een warm hart en geeft groot vertrouwen. Voor alle vrouwen die nieuwsgierig zijn, ga kijken, ga ervaren, ga voelen. Het is het meer dan waard.

Wanda, september 2020

Er zindert van alles na en er komen nog steeds allerlei inzichten, bijzonder hoe het werkt. Vandaag heb ik een afbeelding van het bekken opgezocht en ik vond het zo'n ontroerend beeld, net een omarming en liefdevolle bescherming van het lichaam voor dat kostbare in ons...en wij hebben op onze beurt ons bekken liefdevol omarmd....en wat maakt het een wereld van verschil! Ik voel de energie weer stromen en dat ik dichter bij mezelf ben. Meer primair reageer, gewoon, zoals ik ben, zonder censuur. Heerlijk!

Lisanne, september 2020

Jeetje, wat een intense en liefdevolle dagen waren dit! Zo warm en ook krachtig om me te hebben kunnen laden aan deze vrouwenenergie. En door de zorgvuldige, liefdevolle begeleiding van Irene en de prachtige rituelen en oefeningen die we deden, voel ik me zoveel sterker en steviger. Het lijkt zelfs alsof ik 'breder in mijn bekken zit' ( zonder te zijn aangekomen door de heerlijke lunches;-). Ik gun iedere vrouw een portie van deze veiligheid en warmte op zijn tijd, dus zeker voor herhaling vatbaar.

Wanda Hoogendoorn, januari 2020

Voor mij waren het drie dagen vol inzicht, liefde, warmte en verbondenheid, maar ook met verwarring, verdriet en tranen. Ik voelde mij welkom en veilig bij deze groep prachtige vrouwen. Voor geen goud had ik het willen missen. Ik zou de workshop graag nog een keer doen.

Monique van Zomeren, januari 2020

Wat een prachtige, intense drie dagen waren het tijdens de workshop Vrouwelijkheid en Seksualiteit. Dankzij de warme en professionele begeleiding van Irene en haar twee fantastische assistenten Ada en Petra voelde ik me opgenomen in deze groep van mooie vrouwen. Aan de hand van opstellingen en rituelen heb ik me terug kunnen verbinden met de levenslust en vitaliteit in mijzelf. Het was de tweede keer dat ik deelnam aan deze workshop en toch was het weer heel anders. Een aanrader, dankjewel!

Peggy Bervoets, Ham - België, januari 2020

Het waren hele RIJKE dagen. Vol vrouwelijkheid en vrouwelijke energie. Echt heerlijk! Mooie 'kleine' opstellingen met heel veel diepgang. Veel moeders voorbijgekomen en moederbondingen. Veel zachtheid en heel veel liefde. En elke keer weer ontroerd bij een ander verhaal. Heel veel mooie vrouwen zo divers, groot, klein, rond, dun, jong en oud. Moeders, oma's, single. Met allemaal maar 1 behoefte: erkenning en gezien worden. Heel veel tranen en heel veel knuffels. In 1 woord: HEERLIJKe 3 dagen.

Joyce de Graaf, januari 2020

Wat heb ik veel ontvangen, binnen de veilige, prettige en heldere setting van Heilig Vuur. Dank Irene!

Kit, januari 2019 

Het waren twee prachtige dagen; vol liefde en verbondenheid.

Marieke Geers, november 2017

 

Er is een verhaal over een oude vrouw die op een verborgen plek woont die iedereen kent, maar slechts weinigen hebben haar gezien…

Uit: “De ontembare vrouw" Clarissa Pinkola Estés