Home > Wat biedt Heilig Vuur > Individuele coaching

Individuele coaching

Een coachtraject is geen kleinigheid. Je komt bij mij met een vraag, persoonlijk of professioneel, waar je zelf niet uitkomt. Bijna altijd heeft die vraag te maken met situaties waarin je je kwetsbaar voelt. Dan op zoek gaan naar antwoorden is intensief en vraagt moed.

 

In een coachtraject leer je onderscheid maken tussen ‘wat je doet’ en ‘wie je bent’. Samen onderzoeken we hoe je het beste antwoord kunt vinden op de vragen waar je mee zit, op de manier die bij jou past. Zodat je, privé of in je werk, beter leert functioneren.

 

Werkwijze

  • Eerst bespreken we wat de vraag is waar je antwoord op wilt. Samen besluiten we wat je persoonlijke en/of professionele doel is in het coachtraject.
  • Meestal zijn 8 tot 10 sessies voldoende om je doel te bereiken. Ik zal je geregeld opdrachten meegeven om in je eigen omgeving aan de slag te gaan met nieuwe inzichten en ervaringen.
  • Systemisch werken is een belangrijk element in mijn coachtrajecten. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende andere methoden, afhankelijk van de aard van de vraag.
  • Tijdens het coachtraject houden we een tussentijdse evaluatie; in het afsluitend gesprek is er opnieuw een evaluatie, waarin we bekijken of het doel is bereikt.

 

Ofrezco también sesiones en lengua española.

 

Prijs

In overleg.

 

Als systemisch coach gaat Irene samen met haar cliënt op pad om ingesleten doe- en denkpatronen te doorbreken. Samen gaan ze op zoek naar het antwoord op de gestelde vraag, waarbij haar uitgangspunt is dat het antwoord zich altijd in de cliënt zelf bevindt. Om dit antwoord te vinden, neemt ze haar cliënt bij de hand om door soms pijnlijke (schaduw) stukken heen te gaan. Werkend vanuit een immer veilige omgeving, krijgt de cliënt de mogelijkheid steeds dieper in zichzelf te zoeken, om zo tot veranderingen te komen die hij/zij soms zelf niet als mogelijk had kunnen voorspellen.

Petra van Winden, assistent bij Heilig Vuur. Petra volgde de Leergang en Master Persoonlijk Leiderschap en Systeemdynamiek en op dit moment het vervolg daarop; Heilig Verlangen, systemisch coachen in de 1-op-1 relatie.

Dankzij coaching en familieopstellingen bij Heilig Vuur heb ik de jarenlange woede die ik voor mijn moeder voelde los kunnen laten. Ik heb de onbewuste beloften die ik aan haar gedaan had symbolisch aan haar teruggeven en heb mij verzoend met mijn verleden, inclusief de bijbehorende pijn. Dit alles heeft mij bevrijd.

Ineke, beleidsadviseur bij een gemeente

Via mijn moeder heb ik Irene Grijpink en haar werk leren kennen. Toen mijn moeder overleed, was Irene voor mij de aangewezen persoon om te benaderen voor een coachingstraject. Mijn wereld zag er na het overlijden van mijn moeder ineens heel anders uit. Irene heeft mij geholpen om te 'landen' in deze nieuwe situatie. Ze hielp mij mijn gedachten en gevoelens te beschrijven en begrijpen. Dit heeft mij inzichten opgeleverd waar ik de rest van mijn leven plezier van zal hebben. Zowel privé als op het werk. Het coachingstraject heeft mij geholpen om mijn draai opnieuw te vinden, met mijn moeder aan mijn zijde.

Marleen

Heilig Vuur was mijn gids op mijn reis van hoofd naar hart. Ik heb leren luisteren naar mijn innerlijke stem, de stem van mijn hart. Nu is mijn hart mijn gids. Ik heb leren voelen hoe het is om niet alleen in m’n hart te zijn, maar ook uit m’n hoofd. Er is een wereld voor mij open gegaan, duizend keer mooier …

Irene W., natuurlijk pedagoog, verbinder

Waarom word ik onzeker als mijn leidinggevende over mijn schouders meekijkt? Met deze vraag kwam ik bij Irene voor een aantal coachgesprekken. Ik was nog in opleiding en mijn onzekerheid stond het behalen van een diploma in de weg. In december 2013 heb ik het coachtraject afgesloten met een opstelling. Dit was een heel bijzondere ervaring. De opstelling staat nog steeds op mijn netvlies. Ik zie het beeld van mijn stand-in, op haar knieën, tegenover mijn vader en moeder. Mijn stand-in roept luid: "mamma". Mijn moeder zit daar, kijkt weg met een lege, verdrietige blik. Ook mijn vader, die naast haar staat, reageert niet. Moeder en vader kijken elkaar ook niet aan. Achter mijn moeder kwam mijn oma te staan, daarachter mijn overgrootmoeder en betovergrootmoeder. Het was verdrietig om te zien dat alle moeders in de vrouwelijke lijn zich als een stel dominostenen van hun dochters afdraaiden. Toen Irene de moeders in contact bracht met hun bron, keerde de moederliefde langzaam terug. Ik (ik stond inmiddels zelf in de opstelling), mijn moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en betovergrootmoeder omhelsden elkaar en keken elkaar liefdevol aan. Vooral dit laatste beeld blijkt krachtig en is op een positieve manier bij me gebleven. Sinds de bijeenkomst heb ik een tussenbeoordeling gehad, een sollicitatiegesprek en twee keer een presentatie gehouden. Tijdens deze gesprekken/presentaties, terwijl ik daar zo zat met de blikken en de aandacht op mij gericht, zag ik in gedachten de blikken van mijn moeder en (over)grootmoeders tijdens die omhelzing, en voelde ik hun liefde, respect en vertrouwen. Ik projecteerde het als het ware op degenen die tegenover mij zaten. En ik voelde zelfvertrouwen en was vrij van angstige gedachten. Inmiddels heb ik een positieve eindbeoordeling en mijn diploma is een feit. Over een maand begin ik met een nieuwe baan!

Regien, werkzaam in de zorg

Tijdens een opleidingstraject op mijn werk, met als doel een hogere functie en meer salaris, kreeg ik te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen. Voldoe ik aan de verwachtingen? Ben ik wel goed genoeg? Wat nou als ik het niet kan, moet ik dan maar een andere baan zoeken? Dit soort vragen hadden een verlammende werking op mijn presteren. Samen met Irene ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn gebrek aan zelfvertrouwen: een confronterende, maar bovenal leerzame en inspirerende zoektocht die me veel heeft gebracht. De opleiding? Die heb ik met succes afgerond.

Elisabeth, werkzaam bij de overheid

Mijn doel van de coaching was op het werk strategischer te opereren. Na de vijfde sessie ging het ineens hard. Ik werd steviger, doelbewuster, nam meer zelf de regie in handen. Eerlijk gezegd vroeg ik mij aanvankelijk af wat je ouders en voorouders met je leven in het nu te maken hebben. Nog snap ik niet goed hoe Irene het voor elkaar heeft gekregen, maar het belangrijkste is: mijn doel is bereikt!

Marga, werkzaam in een strategische functie op een ministerie

Ik snap nog niet goed hoe Irene het voor elkaar heeft gekregen, maar mijn doel is bereikt.

Marga, strategisch adviseur, ministerie